A történetünk...

2021. tavaszán léptünk be először ennek a házikónak a kapuján. Finoman fogalmazva egy erősen felújításra szoruló ingatlan várt ránk. Két kicsi gyermekkel, közös erővel újítottuk fel, saját kézzel, hosszú hónapokig. Egy évvel később a kezemben tarthattam az engedélyt és megérkeztek az első vendégek. Azóta sok-sok család, baráti társaság, túrázó választotta ezt a házikót arra, hogy a méltán kedvelt Hollókőn itt pihenhessenek. Egyszerűen, mégis a legjobb minőségben igyekeztem menteni a menthetőt és megőrizni egyes dekorációkat, bútorokat, értékeket az utókornak.

Tudom, hogy a Jóisten vezetett ide, Ő segítette minden lépésem. Nagyon sok vendég jön, akik zarándoklatra mennek, és ebben a házban is érzik a békés atmoszférát. Szeretettel várok, várunk minden jószándékú embert, akiknek fontos a hagyományőrzés, szeretnék egy kicsit megállítani az időt, szétnézni a Cserhát lankái között és pár éjszakára ide hazatérni. Mi második otthonunkként tekintünk rá, szeretjük, vigyázzuk és évről évre szépítjük.

Szívügyem, hogy a gyermeküket egyedül nevelő anyákat is támogassam. Tavalyi évben is jöttek olyan édesanyák, akik nem tudnak megfizetni luxusnyaralásokat, de mégis szerettek volna élményt és minőségi időt ajándékozni a gyermeiknek. Jöhet egyszerre két család akár, ha barátnők vagytok, mert külön szobában elfértek a gyerekekkel (3-3 fő). Busszal is elérhető Hollókő még autó sem kell. Aki ilyen helyzetben van, keressen bizalommal...

Örömmel látunk itt Titeket is!

Vera, Vili, Ági 


Miből lett a cserebogár?

Megközelítés

Hollókő két irányból megközelíthető zsákfalu. Szécsény felől is érkezhetnek, illetve a 21-es útról számos tábla jelzi az ide vezető utat. Erősen kanyargós, gyönyörű panorámával és erdei részekkel tarkított útszakasz először Alsótold, majd Felsőtold településeken át hoz be a faluba.

A vendégház a fő út mentén található, jobb oldalon. Elsőként egy kereszt látszik, majd egy buszmegálló és onnan szinte rögtön látni is a négy ablakos kis házikót. A háztól az Ófalu eleje kb. 200 méter. 


Kérdezz bátran, keress árért, időpontért, vagy szólj, ha tehetek Érted valamit. 06 70 6121074

Újdonságokért, képekért, hírekért, akciókért, kedvezményekért kövess a Facebookon