Galéria - Lankás Vendégház


2023. 06. 30.  - Főzőverseny, utcabál

2023. 07. 15. - Mesés Várjáték


2 szobás - 5 fős, felújított vendégház 


Étkező

Udvarra és teraszra néző, akár kihúzható asztallal és 6 székkel felszerelt, hangulatos, világos étkező.

Konyha

Az autentikus, gerendás mennyezetű konyha minden konyhai eszközzel felszerelt:  villanysütő, főzőlap, kávéfőző, vízforraló, kenyérpirító, hűtő fagyasztórésszel, tányérok, kisebb -nagyobb edények, fazekak. Egy könyvespolcon sorakoznak klassz könyvek, társasjátékok, kicsiknek való játékok, igény szerint használhatók. Palacsinta- és gofrisütő is van, ha ahhoz lenne kedvük, hogy csapnak egy jó nagy palacsinta-partyt! (hozzávalókat ne felejtsék otthon :)).

Hálószoba

Régimódi, mégis modern. Letisztult színek és stílus jellemzi ezt a tágas hálószobát. Jó minőségű textilek, ágyneműk biztosítják a kellemes komfortérzetet. A vastag, kényelmes matrac elengedhetetlen a pihentető alváshoz. Vályogház lévén nyáron és télen is kellemes a hőmérséklet. Egy régi kis asztalka hozzá illő székekkel tökéletes egy kis borozgatáshoz, kártyázáshoz, egy kis beszélgetéshez is. A cserépkályha már csak díszként funkciónál, de így is dekoratív eleme a szobának, kiváltképp a kis padkával. 

Szoba

Három fő kényelmesen elfér ebben a szobában: egy külön álló ágy és egy kinyitható kanapé van itt. A kis asztalkákra le lehet tenni a bőröndöket és egy ruhaállvány is megtalálható. Ide szoktam tenni plusz takarókat, ha szükség lenne rá. A régi komód a még régi, felújításra szoruló házba volt, de nem vitt rá a lélek, hogy kidobjam. Biztos tudna mesélni...szerintem gyönyörű darab. A falon lévő képeken Hollókő 1-1 nevezetessége látható, illetve a legenda a várról és a falu története. A másik oldalon szintén régi, kidobásra ítélt csipkéket mentettem meg és most képként díszítik a szoba falát. 

Minden esetben érkezés előtt egyeztetjük, hogy a vendégek hogyan kérik az ágyak előkészítését. 

Fürdőszoba

A zuhanyzó és wc egy helységben található. Jól szellőztethető, tiszta, felszerelt. Folyékony szappan, elegendő wc-papír, hajszárító biztosított. A fejenként 2  db törölköző minden vendégnek biztosított. 

Kert

Aki az árnyékot szereti az hűsölhet, de aki inkább napozás párti, az is élvezheti ezt a közel 1000 nm-es kertet. Vizuális két részre osztott, hátul inkább gyümölcsfák vannak, melyek gyümölcseiből természetesen fogyaszthatnak a vendégek. Elől egy bográcsozásra, sütögetésre alkalmas "tűzhely" található, sörpadok, sátor, hintaágy és homokozó a gyerekeknek. Az udvaron nyíló mályvák lombja biztosítja az intimebb közeget, tehát az utcáról nem látnak be az udvarra. 

Felszereltség - összefoglaló

Fürdőszoba - folyékony szappan, wc papír, hajszárító

Konyha - hűtőszekrény fagyasztóval, mikró, villanysütő, villanytűzhely, vízforraló, kenyérpirító, toast kenyér sütő, kávéfőző, bogrács, nyársbotok.

Tea, kávé, cukor, só biztosított. 

Van palacsinta - és gofri sütésre alkalmas eszköz, használjátok bátran :).

Esernyők bekészítve, érdemes hozni: papucsokat, bográcsozáshoz alapanyagot.

Programok, kirándulási lehetőségek a kezdőoldalon olvashatók:  https://www.lankasvendeghaz.hu/