Mesebeli időutazás Hollókőn 


Jöjjenek el, és élvezzék a békés, nyugodt, idilli falusi környezetet tömeg és tolongás nélkül!

Először is: Gratulálok! Szerintem nagyon jó dolog, amikor az ember már letette az asztalra, amit le kellett, örömmel élheti meg a napjait: szabadon, óracsörgés, munkába rohanás nélkül, egészségesen, életkedvvel.  Szeretettel látunk kirándulni szerető, érdeklődő, kedves vendégeket az érettebb korosztályból is. Eddig is sokan választották a Lankás Vendégházat és elégedetten, feltöltődve köszöntek el a vendégeink. 

  • Szeretne nyugalomban, inspiráló, békés környezetben pár napot eltölteni? 
  • Fontos, hogy könnyű sétával elérhetők legyenek a hollókői látványosságok? 
  • Kedveli az autentikus hangulatot ötvözve a modern kor kényelmével? 
  • Érdekli a magyar kultúra, néphagyományok, régimódi romantika?
  • Akár párjával, akár barátaival is szívesen utazgat, kirándul? 

Ez a falucska ugyanolyan csodaszép hétköznap is, mint hétvégén, télen, nyáron, a megújulást hozó tavasszal és a tarkabarka ősszel is. Mondhatni itt mindig szezon van. Ha a valódi nyugalmat, hamisítatlan békét keresed, azt valójában hétköznapokon lelheted meg. Akkor nem hömpölyögnek a túristák, nem kell várni, hogy egy-egy szép helyen sorbállj fényképezkedni. Egy falu akkor igazán megnyugtató, amikor csendes. 


Miért válassza a Lankás Vendégházat?

KÉNYELEM, KOMFORT:

Az autentikus hangulat mellett modern, új bútorok, textilek, felszerelt konyha fogadja Önt. Szobái tágasak, kényelmesek, világosak. Jó minőségű matracok, antiallergén ágyneműk, természetes alapanyagú ágyhuzatok, jó minőségű törölközők, nosztalgikus dekorációk mind hozzájárulnak a jó közérzethesz. A házba 3 nagyon alacsony lépcső vezet és bent is csak egyetlen hely van, ahol eltérnek a padló magasságai, ezért kényelmesen áthidalható olyan személyeknek is, akiknek fáj a térdük. Itt senki sem zavar, nem kell osztozni senkivel. A ház vályog falazatú, ezért minden évszakban kellemes, jól szellőzik, természetes. Közel van az Ófalu, tudnak parkolni az udvaron. Ha nem autóval, hanem busszal jönnek, akkor kb 20 méterre van a buszmegálló, egyáltalán nem távolság. 

Ha a párjával, rokonokkal érkezik, akkor evidens az elhelyezés, hiszen a hálószobában 2 fő a másikban pedig 3 fő fér el. 

Amennyiben szeparáltan szeretne mindenki aludni, akkor 3 főnek tudunk külön ágyat biztosítani: 1 fő részére a hálószobában, 2 főre pedig a másikban. 

ÉTKEZÉS:

A házikóban korlátlan kávé és tea elérhető. 

Ez a gerendás mennyezetű falusi konyha is hívogatja a főzni szeretőket: melegszendvics, sütő, főzőlap, palacsintasütő, gofrisütő biztosított, főzőcskézhettek. Egy nagy hűtő van, amibe elférnek az alapanyagok is.   Jó időben akár sütögethettnek, bográcsozhanak is a friss levegőn.

Az  Ófaluban megnyílt a Pizzéria, tudnak rendelni vagy helyben is fogyasztani. Illetve ezen kívül működik még két étterem, melyek hagyományos, palóc ízeket kínálnak. Ezen kívül lehet rendelni sültes tálat Szécsényből, vagy Alsótoldon mehetnek a Bableves Csárdába.

Hideg / meleg reggeli egyeztetés szerint kérhető - ennek költsége megbeszélés kérdése

MÉG TÖBB JÓ:

  • Kistestű házikedevencet is hozhatod (5000 Ft/kisállat/éj). 
  • Wifi van természetesen.
  • SZÉP kártyás fizetés lehetséges.
  • A vendégéjszakáról számlát adok, elszámolható.
  • A zárt udvaron akár 2 gépkocsi is kényelmesen elfér. 


Árak - A teljes házra vonatkozik - 5 fő-ig

1 éjszaka 

50 000 Ft

2 éjszaka

80 000 Ft

3 éjszaka

110 000 Ft

4 éjszaka

140 000 Ft

Hosszabb tartózkodásra, hosszú hétvégékre, kiemelt rendezvényekre egyedi ár kérhető. 


Kapcsolatfelvétel / Ajánlatkérés


Minden napra jut program! 

Ha jól esne egy frissítő futás reggel, mesebeli környezetben, mielőtt nekiállsz a munkának, akkor itt aztán lehet nagyokat futni és gyönyörködni a tájban. Olyan szép a napfelkelte a Kézkilátónál, a naplemente pedig a várnál. Ezekre a helyekre nem csak egyszer lehet túrázni. Ez a vidék több napot is megér. Sokan még most kezdik felfedezni Nógrád megye szépségeit. Kattints a látnivalóra és olvass róla bővebben!

Hollókői Vár - tudtad, hogy van itt szabaduló szoba is? Azt tudtad, hogy akár lovagi stílusú csapatépítőt is szerveznek?

Hollókő - Ófalu - oskola, sajtbolt, pékség, műhelyek látogathatók

Hollókő - tanösvények, túrák - jelölt útvonalak a természetben

Hollókő - kézkilátó

Hollókőtől 20-30 perc, a távolabbiak 1 órán belül alatt elérhetőek.

GalyatetőSalgó vára, Apci tengerszem, Buják - Sasbérci kilátó, Mátraverebély - Szentkút, Nemti - Morgó gödöt és szurdokKazár - riolittufák és egyéb kincsek , Nógrádsipek, Szécsény - kastély, Tűztorony

Nógrádszakál - Palóc Grand Canyon - Páris patak völgye, szurdok, Ipolytarnóci Ősmaradványok központ

Szlovákiába is számos túra tehető, nincs messze Losonc és Fülek sem. 

Vendégek véleménye


Kis ház, nagy szeretettel - Tőlünk, Önnek!

2021. tavaszán léptem be először ennek a házikónak a kapuján. Finoman szólva erősen felújításra szorult szegényke. Két kicsi gyermekkel, közös erővel dolgoztunk rajta saját kézzel, hosszú hónapokig. Egy évvel később kézben tarthattam az engedélyt és megérkeztek az első vendégek. 

Ez egy akkora ajándék volt a Jóistentől, amit remélni sem mertünk korábban. 

Fontos volt számomra, hogy egy olyan színvonalú vendégházat nyissak meg, ami méltó egy UNESCO világörökségi listáján szereplő faluhoz. 


Ötvöztem a népi, tipikusan magyar vonású, hagyományőrző elemeket a modern kor kényelmével és felszereléseivel. Szívügyem, hogy egy olyan helyet kínáljak a Hollókőbe látogatóknak, amire örömmel emlékeznek vissza, és otthonuknak választanak arra a néhány napra, amit itt töltenek. 

Ez a ház a békét, nyugalmat, klasszikus értékrendet képvisel, időutazásra hívogat. Emlékeztet arra, hogy kütyük nélkül is lehet minőségi időt tölteni, visszarepít egy kicsit, kijózanít, közel hoz egymáshoz.

Két év alatt sok-sok család, baráti társaság, túrázó választotta a Lankást, hogy a méltán kedvelt Hollókőn itt pihenhessenek. Nagyon sok vendég jön, akik zarándoklatra mennek és ebben a házban is érzik a békés, harmonikus atmoszférát. Szeretettel várunk minden jószándékú embert, akiknek fontos a hagyományőrzés, szeretnék egy kicsit megállítani az időt, szétnézni a Cserhát lankái között, részt venni egy múltidéző utazáson. 

Családbarát jelzőt is használhatunk, hiszen férőhelyben, felszereletségben és árban is azt gondolom, hogy egy tökéletes választás akár nagycsaládosoknak is. Két fős áron, akár hatan is megszállhattok!

Mi második otthonunkként tekintünk rá, szeretjük, vigyázunk rá és évről évre szépítjük. Nekünk ez egy nagyon fontos küldetés és megélhetési forrás.  Saját helyzetemből adódik, hogy a gyermeküket egyedül nevelő anyákat is támogassam. Tavalyi évben is jöttek olyan édesanyák, akik nem tudnak megfizetni luxusnyaralásokat, de mégis szerettek volna élményt és minőségi időt ajándékozni a gyermeiknek. Jöhet egyszerre két család akár, ha barátnők vagytok, mert külön szobában elfértek a gyerekekkel (3-3 fő). Busszal is elérhető Hollókő még autó sem kell. Aki ilyen helyzetben van, keressen bizalommal...

Örömmel látunk itt Titeket is!

Vera, Vili, Ági

Hollókő két irányból megközelíthető zsákfalu. Szécsény felől is érkezhetnek, illetve a 21-es útról számos tábla jelzi az ide vezető utat. Erősen kanyargós, gyönyörű panorámával és erdei részekkel tarkított útszakasz először Alsótold, majd Felsőtold településeken át hoz be a faluba.

A vendégház a fő út mentén található, jobb oldalon. Elsőként egy kereszt tűnik fel, majd egy buszmegálló és onnan szinte rögtön látni is a négy ablakos kis házikót. A háztól az Ófalu eleje kb. 200 méter.