Legyen pár napra saját irodád ez az inspiráló, békés házikó Hollókőn!

Vonulj el egy csendes, nyugis helyre és irányítsd innen a cégedet!    Itt a wifi mellett hasítanak majd az új ötletek is!

 • Szeretnél nyugalomban, inspiráló, békés környezetben dolgozni? 
 • Gyakran lehetsz Home Officeban, de már unod az otthoni légkört és már alig várod, hogy a szabadban lehess? 
 • Arról álmodsz, hogy pár órát nyugiban dolgozol, utána pedig kirándulsz egy nagyot? 
 • Valami új ötleten töröd a fejed, de nem jön az ihlet?
 • Egy kicsit össze kellene szedni a gondolatokat, ötleteleni, számolgatni, kutató munkát végezni?
 • Művész vagy és szeretnél olvasni, írni, komponálni, festeni, szerepet tanulni?
 • Környezetváltozásra vágysz?
 • Szeretnél a kollégákkal elvonulni, átgondolni a terveket, projekteket, egy kis "csapatot építeni"?
 • Amíg Te dolgozol, örülnél, ha a párod, gyerekek friss levegőn, klassz helyen sétálnának vagy játszanának?
 • Ha munka mellett fontos Neked a testi-lelki feltöltődés is, akkor Hollókőt Neked találták ki.

Ez a falucska ugyanolyan csodaszép hétköznap is, mint hétvégén, télen, nyáron, a megújulást hozó tavasszal és a tarkabarka ősszel is. Mondhatni itt mindig szezon van. Ha a valódi nyugalmat, hamisítatlan békét keresed, azt valójában hétköznapokon lelheted meg. Akkor nem hömpölyögnek a túristák, nem kell várni, hogy egy-egy szép helyen sorbállj fényképezkedni. Egy falu akkor igazán megnyugtató, amikor csendes. 


Miért válaszd a Lankás Vendégházat?

KÉNYELEM, KOMFORT:

Az autentikus hangulat mellett modern, új bútorok, textilek, felszerelt konyha fogad Titeket. Szobái tágasak, kényelmesek, világosak. Itt senki sem zavar, nem kell osztozni senkivel. Közel van az Ófalu, lehet parkolni az udvaron. 

Ha a pároddal, családdal érkezel, akkor evidens az elhelyezés, hiszen a hálószobában 2 fő a másikban pedig 3 fő fér el. 

Amennyiben kollégákkal tartasz és nem "egy ágyban alvós" a helyzet, akkor a hálószobában 1 főre, a másikban 2 külön ágyat tudunk megágyazni. 

ÉTKEZÉS:

A házikóban korlátlan kávé és tea elérhető. 

Ez a gerendás mennyezetű falusi konyha is hívogatja a főzni szeretőket: melegszendvics, sütő, főzőlap, palacsintasütő, gofrisütő biztosított, főzőcskézhettek. Egy nagy hűtő van, amibe elférnek az alapanyagok is.   Jó időben akár lehet sütögetni, bográcsozni is a friss levegőn.

Az  Ófaluban megnyílt a Pizzéria, tudsz rendelni vagy helyben is fogyasztani. Illetve ezen kívül működik még két étterem, melyek hagyományos, palóc ízeket kínálnak. Ezen kívül lehet rendelni sültes tálat Szécsényből, vagy Alsótoldon mehettek a Bableves Csárdába.

Hideg / meleg reggeli megbeszélés szerint megoldható  - ennek költsége megbeszélés kérdése

MÉG TÖBB JÓ:

 • Kistestű házikedevencet is hozhatod (5000 Ft/kisállat/éj). 
 • Wifi van természetesen.
 • SZÉP kártyás fizetés lehetséges.
 • A vendégéjszakáról számlát adok, elszámolható.
 • A zárt udvaron akár 2 gépkocsi is kényelmesen elfér. 


Árak - A teljes házra vonatkozik 5 fő-ig

1 éjszaka 

50 000 Ft

2 éjszaka

80 000 Ft

3 éjszaka

120 000 Ft

Kistestű kutya saját fekhellyel - éjszakánként

5 000 Ft

Hosszabb tartózkodásra, hosszú hétvégékre, kiemelt rendezvényekre egyedi ár kérhető. 

Hétköznapok 10 % kedvezménnyel foglalhatók.

Küld el a foglalást és e-mailben visszaigazolom a kedvezményt!


Kapcsolatfelvétel / Ajánlatkérés


Minden napra jut egy felfedeznivaló!

Ha jól esne egy frissítő futás reggel, mesebeli környezetben, mielőtt nekiállsz a munkának, akkor itt aztán lehet nagyokat futni és gyönyörködni a tájban. Olyan szép a napfelkelte a Kézkilátónál, a naplemente pedig a várnál. Ezekre a helyekre nem csak egyszer lehet túrázni. Ez a vidék több napot is megér. Sokan még most kezdik felfedezni Nógrád megye szépségeit. Kattints a látnivalóra és olvass róla bővebben!

Hollókői Vár - tudtad, hogy van itt szabaduló szoba is? Azt tudtad, hogy akár lovagi stílusú csapatépítőt is szerveznek?

Hollókő - Ófalu - oskola, sajtbolt, pékség, műhelyek látogathatók

Hollókő - tanösvények, túrák - jelölt útvonalak a természetben

Hollókő - kézkilátó

Hollókőtől 20-30 perc, a távolabbiak 1 órán belül alatt elérhetőek.

GalyatetőSalgó vára, Apci tengerszem, Buják - Sasbérci kilátó, Mátraverebély - Szentkút, Nemti - Morgó gödöt és szurdokKazár - riolittufák és egyéb kincsek , Nógrádsipek, Szécsény - kastély, Tűztorony

Nógrádszakál - Palóc Grand Canyon - Páris patak völgye, szurdok, Ipolytarnóci Ősmaradványok központ

Szlovákiába is számos túra tehető, nincs messze Losonc és Fülek sem. 


Vendégek véleménye

Kis ház nagy szeretettel - Tőlünk Neked

2021. tavaszán léptem be először ennek a házikónak a kapuján. Finoman szólva erősen felújításra szorult szegényke. Két kicsi gyermekkel, közös erővel dolgoztunk rajta saját kézzel, hosszú hónapokig. Egy évvel később kézben tarthattam az engedélyt és megérkeztek az első vendégek. 

Ez egy akkora ajándék volt a Jóistentől, amit remélni sem mertünk korábban. 

Fontos volt számomra, hogy egy olyan színvonalú vendégházat nyissak meg, ami méltó egy UNESCO világörökségi listáján szereplő faluhoz. 

Ötvöztem a népi, tipikusan magyar vonású, hagyományőrző elemeket a modern kor kényelmével és felszereléseivel. Szívügyem, hogy egy olyan helyet kínáljak a Hollókőbe látogatóknak, amire örömmel emlékeznek vissza, és otthonuknak választanak arra a néhány napra, amit itt töltenek. 

Ez a ház a békét, nyugalmat, klasszikus értékrendet képvisel, időutazásra hívogat. Emlékeztet arra, hogy kütyük nélkül is lehet minőségi időt tölteni, visszarepít egy kicsit, kijózanít, közel hoz egymáshoz.

Két év alatt sok-sok család, baráti társaság, túrázó választotta a Lankást, hogy a méltán kedvelt Hollókőn itt pihenhessenek. Nagyon sok vendég jön, akik zarándoklatra mennek és ebben a házban is érzik a békés, harmonikus atmoszférát. Szeretettel várunk minden jószándékú embert, akiknek fontos a hagyományőrzés, szeretnék egy kicsit megállítani az időt, szétnézni a Cserhát lankái között, részt venni egy múltidéző utazáson. 

Családbarát jelzőt is használhatunk, hiszen férőhelyben, felszereletségben és árban is azt gondolom, hogy egy tökéletes választás akár nagycsaládosoknak is. Két fős áron, akár hatan is megszállhattok!

Mi második otthonunkként tekintünk rá, szeretjük, vigyázunk rá és évről évre szépítjük. Nekünk ez egy nagyon fontos küldetés és megélhetési forrás.  Saját helyzetemből adódik, hogy a gyermeküket egyedül nevelő anyákat is támogassam. Ha hozzánk jössz, biztos lehetsz benne, hogy jól fogod érezni magad és a szállás díja is jó helyre kerül. Nem cápák vagyunk, csak picike halacskák.  Tavalyi évben is jöttek olyan édesanyák, akik nem tudnak megfizetni luxusnyaralásokat, de mégis szerettek volna élményt és minőségi időt ajándékozni a gyermeiknek. Jöhet egyszerre két család akár, ha barátnők vagytok, mert külön szobában elfértek a gyerekekkel (3-3 fő). Busszal is elérhető Hollókő még autó sem kell. Aki ilyen helyzetben van, keressen bizalommal...

Örömmel látunk itt Titeket is!

Vera, Vili, Ági


Miből lett a cserebogár?


Hollókő két irányból megközelíthető zsákfalu. Szécsény felől is érkezhetnek, illetve a 21-es útról számos tábla jelzi az ide vezető utat. Erősen kanyargós, gyönyörű panorámával és erdei részekkel tarkított útszakasz először Alsótold, majd Felsőtold településeken át hoz be a faluba.

A vendégház a fő út mentén található, jobb oldalon. Elsőként egy kereszt tűnik fel, majd egy buszmegálló és onnan szinte rögtön látni is a négy ablakos kis házikót. A háztól az Ófalu eleje kb. 200 méter.